Störst av allt är kärleken

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
loggafot15 Aposteln Paulus (1:a kor. 13:4-8)

Kärlekens väg

Det är Gud som har skapat himmel och jord, precis så som det står omtalat och omvittnat i Bibeln. Han visade oss Kärlekens väg när han offrade sin egen son, Jesus Kristus, på Golgata kors. Genom denna handling har vi fått en väg till Gud fader, vi har genom Jesu död på korset en väg till total omvändelse och gemenskap med Gud!

När Jesus blev tillfrågad av fariséerna vilket bud som är det viktigaste fick de detta svar: 
Det viktigaste är att "Älska Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ och hela ditt förstånd"

och därefter: "Älska din nästa som dig själv"

Det är så vi ska förhålla oss till Gud och till varandra. Kärlekens väg som Gud själv har visat genom Jesus till frälsning för oss alla på jorden.

Fotsteg i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. I skyn fick han se glimtar och scener ur sitt liv. För varje scen, noterade han att det var två par fotsteg i sanden; ett par tillhörde mannen och det andra Gud.

När den sista scenen ur hans liv visats för honom tittade han tillbaka på fotsetegen i sanden. Han såg då att många gånger fanns bara ett par fotsteg. Han noterade också att det var under hans jobbiga och ledsna tider i livet.

Detta bekymrade honom och han frågade Gud om det. "Gud, du har sagt att när jag beslutade att följa dej, skulle du gå med mej hela vägen. Men jag har sett att då jag har haft jobbiga tider i livet, finns där bara ett par fotsteg. Varför lämnade du mej när jag som bäst behövde dej?"

Gud svarade; "Mitt dyrbara, älskade barn, Jag har lovat att alltid vara med dej. Under de tider av lidande, då du bara ser ett par fotsteg, det är då jag bär dej."

Guds hemlighet

"Jesus vill att du ska ha fullständig förvissning om din frälsning. Du kan veta att du är frälst och du kan veta hur du ska behaga Fadern. Du kan veta detta eftersom Jesus lever i ditt liv och ger fullständigt förtroende till dig.

Världen förstår inte dennna hemlighet men för dig är det inte längre ett mysterium. Det faktum att Sonen bor i dig är ett mysterium för världen, men du förstår det eftersom du från början bad Jesus komma in i ditt hjärta när du blev frälst. Guds hemlighet är det faktum att Jesus bor i dig för att ge dig fullständig förvissning om att dina synder är förlåtna och att du har ett framtida hem i himlen."
loggafot15 Elmer L. Towns

 

vallmo tn150