Gud hör bön

peaseros ordnarsig 200Jag var hos läkaren för ett läkarbesök. Inget särskilt som jag visste om eller några symptom som jag kände av, utan ett besök av mera rutinundersökning. Ett s.k. psa-test gjordes, jag är ju +pension, så det var också naturligt.

Efter en liten tid kom resultatet av provtagningen och psa-testet konstaterade läkaren att jag hade förhöjda värden i prostatan som till 90% pekade på cancer.

Efter detta, för mig mycket nedslående besked, gjordes nya prover, inte mindre än 12 stycken. Alla dessa prover visade att jag hade cancer t.o.m. aggressiv cancer, med värden så höga som 44, och bedömdes som mycket allvarligt.

Hur går vi vidare med detta, finns det någon lösning eller botemedel? Det första som kom upp i ett sådant allvarligt läge var operation, men med tanke på min ålder visade det sig att det inte var tänkbart. Jag var helt enkelt för gammal och jag tänkte i mitt stilla sinne att jaha, då har jag väl levt mina dagar! Ordinationationen från läkarna blev tabletter, varje dag, och sprutor för 3 månader. Jag fick också genomgå en skelettröntgen som dess bättre var positiv och visade inga förändringar.

Läkarna återkommer efter en månad och diskuterar med mig om behandling för att komma tillrätta med cancern. Jag är inte nervös inför behandlinar som inte kommer att vara lindriga, men jag har blivit ängslig på nätterna och sover oroligt. Så en natt vaknar jag och ber till Gud i min förtvivlan om ett ingripande och direkt efter känner jag som en varm vind komma över mig och jag blir alldeles lungn!

Efter ytterligare ett halvår får jag genomgå nya prover och efter dessa blir jag så småningom kallad till läkaren. Han undrar hur jag mår och hur det känns och jag kan bara bekräfta att jag känner mig lungn. Då berättar han att resultaten vid den senaste provtagningen var mycket fina, bara värden mindre än 0,1 och som normalt ligger på 0,3 - 0,4. Alltså från 44 i värden som mest ner till 0,1! Läkaren är naturligtvis oerhört förvånad över dessa värden och konstaterar att vi inte behöver vidtaga någon åtgärd men vill ändå att jag fortsätter med nya tabletter.

Jag kommer att få genomgå flera prover och även skelettröntgen men TACK o LOV - Herren har gjort ett mirakel och jag kan leva vidare i hans omsorg och kärleksfulla nåd. Han är min herde och därför skall mig intet fattas och jag får vila tryggt i hans nåderika famn!

loggafot15 Lennart